top of page

Aanbod: Markt 31 te Roosendaal

Beschikbaarheid: in overleg.

Vraagprijs registergoed op aanvraag.

VERKOCHT!

HHH-200518-logo-site-zwart.png
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
Schermafbeelding 2020-10-18 om 21.10.43.
Schermafbeelding 2020-10-20 om 11.26.09.

Omschrijving

Op de Markt 31 te Roosendaal (centrum) staat ter overname dit werkelijk unieke horeca-/ beleggingspand. Het voormalige postkantoor gebouwd in 1897 in opdracht van de Rijksgebouwendienst in Neo-Renaissancestijl.

Het gemeentelijk monument betreft een twee-laags gebouw op een rechthoekig perceel (208m2). Aan de voor- en zijkant heeft het pand een zadeldak waarvan de nokrichting in L-vorm loopt. Aan de rechterzijkant en achterzijde worden deze daken afgesloten door een trapgevel. Erachter ligt een drie-laagse bouwmassa met plat dak. In het midden van het pand is een lichtschacht gemaakt.

De voorgevel is vijf traveeën breed. In de meest linkse travee bevindt zich de portiek onder een segmentboog, bereikbaar via twee hardstenen treden. In de portiek twee ingangen, een houten paneeldeur die via een trappenhuis naar de woning boven voert en een houten dubbele deur die toegang tot het voormalige postkantoor biedt. De portiek wordt aan de bovenkant van de straat afgescheiden door een smeedijzeren sierhek. Centraal hierin is een lantaarn geplaatst, daaronder is op het hekwerk met metalen letters het opschrift "POST EN TELEGRAAF" gemaakt.

De tweede travee wordt gevormd door een risaliet (gevelvoorsprong), drie lagen hoog met trapgevel. Hier ligt het trappenhuis. Op de begane grond is een breed raam onder segmentboog aangebracht, daarboven bevatten de eerste en tweede verdieping drie smalle ramen met hardstenen dorpels en stijlen, gevuld met glas-in-lood met geometrisch patroon. Boven de ramen op de tweede verdieping is in het boogveld een voorstelling van het wapen van Nederland met in een banderol het opschrift "JE MAINTIENDRAI" geschilderd. In de top een hardstenen gevelsteen met jaartal 1897.

In het interieur is op de begane grond de entree in oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Rechts bevindt zich een hal en houten trap met balusters (zuilen). Links daarvan is de voormalige hoofdingang van het postkantoor met portaal en draaideur nog aanwezig. Op de verdieping, in het voormalige woonhuis is de kamerindeling in oorspronkelijke toestand: een L-vormige kamer-en-suite met hoge schuifdeur en schouwen een (inmiddels horeca) keuken en een kamer aan de achterkant met een marmeren schouw, verder zijn onder andere paneeldeuren en oude stucplafonds met eenvoudig lijstwerk bewaard gebleven.

Het voormalige postkantoor is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als uitdrukking van de sociaal-economische ontwikkeling van de stad Roosendaal en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van het postkantoor. Het is van architectuurhistorisch belang wegens het bijzondere materiaalgebruik en ornamentiek en is van belang als voorbeeld van de historiserende Rijksbouwstijl kort na 1900. Het is in- en uitwendig gaaf bewaard gebleven en als zodanig zeldzaam.

Sinds 1995 al is in het pand Chinees Specialiteiten Restaurant "De Postkoets" gevestigd, bekend om de authentieke Chinese gerechten van de chef (ook wereldkampioen Chinese kok). Het restaurant biedt op de begane grond aan ca. 60 personen zitplaats. Meer zitplaatsen en de keuken bevinden zich op de eerste verdieping. Het pand kan in huidige verhuurde staat, maar ook eventueel vrij van huur worden opgeleverd.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het pand, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met Het Horeca Huis via e-mail info@hethorecahuis.nl of mobiel 06043911418. We plannen dan ook graag een bezichtiging in.

Kenmerken

Ligging

Markt 31 te Roosendaal

Type horeca

Horeca- / beleggingspand

Oppervlakte(n)

Oppervlakte: ca. 208m2

Vraagprijs registergoed op aanvraag.

Prijs

Beschikbaarheid: in overleg.

Beschikbaarheid

Aantal zitplaatsen

Afhankelijk van invulling.

Openingstijden

Parkeergelegenheid

Betaald in parkeergarage.

Inventaris

Verhuurd/ evt. casco op te leveren.

Overeenkomsten

Geen.

Woning

Registergoed

Vraagprijs registergoed bespreekbaar.

Voormalig

Huidige invulling: Chinees Specialiteiten Restaurant De "Postkoets".

Samenwerking

In samenwerking met Suijkerbuijk Bedrijfs Onroerend Goed.

Meer informatie?

Neem contact met ons op en ontvang

alle gegevens van dit object.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met

Schermafbeelding 2020-04-20 om 14.20.26.

+316 43 91 14 18

Patrick Brand

bottom of page