top of page

AANBOD: Restaurant (& lunchroom) FIGO te Breda.

Beschikbaarheid: per direct.

Vraagprijs I & G op aanvraag.
Huidige huurprijs € 2.260,-.

TER OVERNAME

HHH-200518-logo-site-zwart.png
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
Schermafbeelding 2020-10-18 om 21.10.43.
Schermafbeelding 2020-10-20 om 11.26.09.

Omschrijving

Aan de Koninginnestraat (op de hoek van de Ginnekenweg) in Breda, in de zeer populaire wijk Zandberg wordt ter overname aangeboden de Inventaris & Goodwill van mediterraans restaurant (lunchroom) “FIGO”.

De Ginnekenweg is een lange, drukke, doorgaande weg die van het centrum van Breda door de wijk Zandberg naar het Ginneken loopt en o.a. ook de entree is naar het Mastbos (Breda “Oranje” Zuid).
De Ginnekenweg staat bekend als een gezellige langgerekte winkelstraat met luxe winkels en mooie kwalitatieve horeca. Het aanbod richt zich voornamelijk op het midden- en hogere marktsegment. Je mag met recht spreken van een “traffic-locatie” in een zeer populaire wijk met voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving. Naast bezoekers van heinde en verre is FIGO voor de wijk Zandberg een vast ankerpunt geworden.

FIGO opende 5 jaar gelden haar deuren en is in het “Bredase” echt een begrip geworden. De gastvrije ondernemers Coen en Magda zijn zeer geliefd onder de vele vaste gasten. In het restaurant of buiten op het heerlijk zonnige terras kun je genieten van koffie met iets lekkers, een heerlijke lunch of uitgebreide borrel & bites. Op de kaart vind je heerlijke mediterraanse delicatessen en kleine warme gerechten om te delen onder het genot van een Spaans biertje van de tap of een wijntje van de kaart. Of je nu komt lunchen met collega’s, werken achter je laptop of borrelen met vrienden: eenieder is bij FIGO van harte welkom!

Bij aankomst springt het zonnige en uitnodigende terras direct in het oog. Tegen de gevel staan lange houten zitbanken, hoogwaardige terrastafels en elegante stoelen en het terras is deels overdekt met kleurige zonneschermen. Als de zon schijnt kun je hier extra lang genieten want zij is tot laat op de dag aanwezig. Op het terras kunnen ca. 30 personen plaats nemen en is mogelijk nog uit te breiden.

Bij binnenkomst tref je de fraaie “mediterraan” ogende bar. De bar (en achterwand) is bezet met fris kleurende tegeltjes en is fraai afgewerkt met staal, hout en glas. De hoofdkleuren in de zaak zijn overwegend geel en (Santorini) blauw. Op de bar staat een grote glazen vitrine (saladiere) en op de hoek van de bar een stijlvolle Berkel snijmachine, waar o.a. in het zicht diverse charcuterie vers kan worden gesneden en kleine gerechtjes op tapas wijze worden bereid. Er is een ruime keuze op het gebied van bijpassende wijnen, een heerlijke koud Spaans San Miquel biertje op de tap of als aperitief een verfrissende vermout. De ruimte oogt zeer licht door de grote lichtstraat en glazen pui. Aan de bar en in de zaak zijn diverse hoge tafels geplaatst met prettig zittende krukken en hier is plaats voor ca. 30 personen.

Er is ook nog een aansluitende separate ruimte (links bij binnenkomst) met lage tafels en stoelen voor c.a. 10-15 personen, waar eventueel (zakelijk) kan worden vergaderd of een verjaardag kan worden gevierd. De ruimte wordt natuurlijk ook regulier gebruikt.

Naast de bar is de ingang naar de keuken, deze is multifunctioneel ingericht en van alle gemakken voorzien met o.a. diverse koelwerkbanken, afzuiginstallatie, grote stalen koelingen, diverse stellingen, oven en combimagnetron, friteuse, inductie kookplaat en wasstraat met spoeldouche.

Achter in de zaak zijn de fris ogende toiletten te vinden, een gescheiden dames en heren toiletblok met een gezamenlijk voorportaal. De toiletten zijn mooi weggewerkt achter houten schuifpaneel.

Momenteel is “FIGO” 5 dagen van de week geopend van woensdag t/m zondag. De openingstijden die worden gehanteerd zijn : op wo/do van 11.00-20.00 uur, op vrij/zat van 11.00-22.00 uur en op zo van 12.00-19.00 uur. De bestemming geeft ruimte voor meer en langere openingsdagen en -tijden.

Het is tijd voor een nieuwe levensfase! De succesvolle ondernemers wensen hun zeer goedlopende horeca-exploitatie na jaren over te dragen aan een geschikte kandidaat, die de zaak onder de bekende naam “FIGO” wil doorzetten óf met een geheel nieuw of reeds bestaand concept op deze top traffic locatie zou willen beginnen. Het restaurant (lunchroom) wordt turn-key opgeleverd.

Bij serieuze interesse kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Het Horeca Huis via mail
info@hethorecahuis.nl of mobiel 06-43911418. We plannen met plezier met u een bezichtiging in!

Kenmerken

Ligging

Restaurant FIGO
Koninginnnestraat te Breda.

Type horeca

Mediterraans
Restaurant & lunchroom.

Oppervlakte(n)

Totale bedrijfsruimte ca. 80m2.
Restaurant (v.v.o.) ca. 58 m2.
Keuken ca. 12m2.
Toiletgroep ca. 10 m2

Vraagprijs I & G op aanvraag.
Huidige huurprijs € 2.260,-.

Prijs

Beschikbaarheid: per direct.

Beschikbaarheid

Aantal zitplaatsen

Zitplaatsen binnen ca. 45-50 en buiten (gevelterras) ca. 30.

Openingstijden

Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag 11.00-20.00 uur
Donderdag 11.00-20.00 uur
Vrijdag 11.00-22.00 uur
Zaterdag 11.00-22.00 uur
Zondag 12.00-19.00 uur

Parkeergelegenheid

Betaald in nabije omgeving.
Koninginnestraat, Ginnekenweg, Baronielaan en Parkstraat.

Inventaris

Mediterraans, warm en sfeervol interieur (conceptueel).
Restaurant (lunchroom) inventaris. Keukenbenodigdheden en -apparatuur.
Terrasmeubilair.

Overeenkomsten

Bruikleen- overeenkomst tap- en koeltechnische installatie.
Geen overeenkomst met bierbrouwerij en/ of speelautomaten exploitant.

Woning

N.v.t.

Registergoed

Vraagprijs registergoed n.v.t..

Voormalig

Huidige exploitatie geopend.

Samenwerking

N.v.t.

Meer informatie?

Neem contact met ons op en ontvang

alle gegevens van dit object.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met

Schermafbeelding 2020-04-20 om 14.20.26.

+316 43 91 14 18

Patrick Brand

bottom of page