top of page

AANBOD NIEUW: Boutique Hotel HET SCHEEPSHUYS

Beschikbaarheid: per direct mogelijk

Vraagprijs I&G en huurprijs
beiden op aanvraag.

NIEUW: TER OVERNAME!

HHH-200518-logo-site-zwart.png
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle
Schermafbeelding 2020-10-18 om 21.10.43.
Schermafbeelding 2020-10-20 om 11.26.09.

Omschrijving

Aan de Teteringsedijk 196 te Breda wordt ter overname aangeboden de Inventaris & Goodwill van het uniek gelegen en uiterst sfeervolle Boutique Hotel Het Scheepshuys.

Door de wijken Heusdenhout en Brabantpark heen verbinden de Teteringsedijk en vanaf het Hotel en de rotonde de Sint Ignatiusstraat de Rijksweg A27 (Breda – Utrecht) met de binnenstad van Breda. Binnen 10 minuten op één van de huurfietsen van het Hotel sta je in het hartje centrum van de stad.

Het statige zeer goed onderhouden historische pand is (als enige bebouwing) kadastraal gelegen op een zeer ruim perceel (totaal 3.220m2). Een kleiner deel van het perceel behoort tot het gehuurde. Voor het Hotel in het bijzonder hiermee wel een prachtige tuin en een ruime parkeergelegenheid. Direct naast het pand via een korte oprit te bereiken een 5-6 en op het perceel nog eens 20 plaatsen.

Het karakteristieke pand kent een rijke historie. Gebouwd (in 1927) en jarenlang in gebruik geweest als luxe woonvilla voor directie van de HERO (de fruitconserven gigant). In 2003 werd het pand aangekocht door de huidige eigenaar en na een intensieve verbouwingsperiode van een leegstaande villa met achterstallig onderhoud omgetoverd tot een kleinschalig en huiselijk hotel met talloze authentieke elementen die tot in detail gerestaureerd zijn. Tot 2016 bleef de exploitatie in eigendom.

Boutique Hotel Het Scheepshuys werd in 2017 na een flinke renovatie en re-styling door de huidige eigenaresse Suzanne Kranse heropend en sindsdien met veel plezier en succes door haar ook geëxploiteerd. Persoonlijkheid, gastvrijheid en goede service staan daarbij te allen tijden centraal.

Bij binnenkomst - door deur en voorportaal - in de prachtige art-deco hal met marmer steen valt de grote klassieke brede houten trap naar de 1e verdieping meteen in het oog. In de hal(gang) onder de trap bevindt zich de deur naar de kelderruimte en is er toegang tot een eerste dames- en heren toiletgroep. Door facet geslepen glas in de deuren is de koffiebar (en receptie) en serre al zichtbaar.

Er bevinden zich op de begane grond een eerste 3 hotelkamers te bereiken via tussendeuren vanuit de hal. De afmetingen van de kamers variëren in grootte van 11,8m2 (éénpersoonskamer) met toilet op de gang tot 19,6m2 (tweepersoonskamers) met ieder een eigen badkamer met douche en toilet.

De koffiebar met een moderne uitstraling doet tevens dienst als incheck balie. Daarbij nog een afsluitbare kantoorruimte (9,8m2). Vanuit de ‘huiselijke’ kleine keuken achter de bar wordt naast koffie ook het ontbijt en lunches bereid. Deze kunnen door de gasten worden genuttigd aan de tafeltjes in de koffiebar (19,9m2) of in de vaak met zon overgoten serre (28,9m2) met uitzicht op de prachtige volgroeide groene tuin. En uiteraard is het dan in de tuin bij mooi weer heerlijk vertoeven.

Het Scheepshuys biedt zakelijke borrel- en vergaderarrangementen aan in combinatie met ontbijt en/ of lunch in de koffiebar en/ of aangrenzende serre (en tuin). Voorkomend met overnachtingen.

Op de 1e verdieping te bereiken dus via die prachtige brede klassieken houten trap met trapleuning bevinden zich een volgende 5 hotelkamers (met airco) in grootte variërend van 8m2 tot en 19,6m2. Twee van de kamers beschikt over een ruim balkon met fraai uitzicht op de tuin. De drie grootste hotelkamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De twee kleinere (waarvan één een eenpersoonskamer betreft) hebben separate doucheruimte en toilet via gang/ overloop bereikbaar.

De 2e verdieping eveneens via een houten trap bereikbaar is ingedeeld met een viertal (grootste) twee-/ driepersoons kamers ieder in een hoek van het pand en kenmerkend onder het schuine dak (vanaf 1,5m hoogte) in grootte variërend van 14,3m2 tot 21,5m2 met eigen douche en toilet.

Onder het kantoor te bereiken via een trap bevindt zich nog een kelder voornamelijk dienend als opslag voor dranken. Er is ook nog een zolder voor droge opslag te bereiken vanaf de gang op de 2e verdieping via een vlizotrap. Hier bevindt zich ook een tweede CV-ketel.

In financiële zin kunnen we spreken over horeca in het hogere segment, hetgeen o.a. wil zeggen dat de overnamesom, uiteraard in verhouding, zich met een substantiële omzet verhoudt. Voor de huur geldt in principe hetzelfde, gesplitst in een vast en variabel deel o.b.v. de omzet.

Het is tijd voor nieuwe uitdagingen! De succesvolle ondernemer wenst derhalve haar immer druk bezette en fraaie Boutique Hotel na vele jaren turn-key over te dragen aan een geschikte kandidaat.

Bij serieuze interesse kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Het Horeca Huis via mail info@hethorecahuis.nl of mobiel 06-43911418.

Kenmerken

Ligging

HET SCHEEPSHUYS -
Teteringsedijk 196 te Breda

Type horeca

Boutique Hotel

Oppervlakte(n)

Perceel ca. 3.220m2 (pand 191m2 BG).
Koffiebar (keuken) 19,9m2.
Serre (ontbijt/ lunch) 28,9m2. Ruime tuin.
Kantoorruimte 9,8m2.
12 kamers (2x 1-pers en 10x 2-/ 3-pers).
Kelder- en zolderruimte (opslag).

Vraagprijs I&G en huurprijs
beiden op aanvraag.

Prijs

Beschikbaarheid: per direct mogelijk

Beschikbaarheid

Aantal zitplaatsen

Afhankelijk van indeling 24-30 zitpl. binnen.
Tuinterras met ca. 18-20 zitpl. buiten. Meer mogelijk.

Openingstijden

Alle dagen geopend. Code.
Overnachting + ontbijt.
Vergaderarrangementen.

Parkeergelegenheid

Gratis parkeren op eigen plaatsen (5-6) en naastgelegen terrein (ca. 20).

Inventaris

Hotel kamer en horeca interieur, combinatie van modern en vintage.
Inventarislijst voor handen. Pand in art-deco stijl.

Overeenkomsten

Bruikleen (als onderdeel van het gehuurde).
Bruikleen Coca Cola koelingen. Koffieservies Man met Bril.
Personeel (schoonmaak) ter overname.

Woning

N.v.t.

Registergoed

Vraagprijs registergoed bespreekbaar.

Voormalig

Huidige exploitatie geopend

Samenwerking

N.v.t.

Meer informatie?

Neem contact met ons op en ontvang

alle gegevens van dit object.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met

Schermafbeelding 2020-04-20 om 14.20.26.

+316 43 91 14 18

Patrick Brand

bottom of page